سفارش تبلیغ
صبا ویژن
محبوب ترینِ مردم نزد خداوند در روز قیامت، فرمان برترینِ آنها نسبت به او و پرهیزگارترینِ آنان است . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

یاسین

سیماى سوره حجرات
این سوره در مدینه نازل شده وداراى هجده آیه وبه نام سوره «حجرات» یا سوره «آداب واخلاق» نامیده شده است. «حُجرات» جمع «حُجره» است و چون در این سوره نام حجره‏هاى پیامبر اکرم‏صلى الله علیه وآله (که بسیار ساده و از گل و سقف آن از چوب و شاخه‏هاى خرما بود) برده شده، این سوره حجرات نامیده شده است.
آغاز سه سوره قرآن، (مائده، حجرات و ممتحنه) که درباره مسائل حکومتى و اجتماعى است، با جمله «یا ایّها الّذین آمنوا» شروع شده است.
(1)

در این سوره به خاطر آن که چند بار پى‏درپى جمله «یا ایّها الّذین آمنوا» آمده است، سیماى یک جامعه اسلامى از آن معلوم مى‏شود.
در این سوره مسائلى مطرح شده که در سوره‏هاى دیگر نیست. از جمله:
1- پیشى نگرفتن از پیامبرصلى الله علیه وآله و آداب برخورد با آن حضرت و هشدار به کسانى که بى‏ادبند.
2- مسخره کردن و نام بد نهادن، سوءظن، تجسّس و غیبت که در یک جامعه ایمانى حرام است، در این سوره از آنها نهى شده است.
3- اُخوّت و برادرى، دستور اصلاح، بسیج عمومى بر ضد یاغى، میانجى‏گرى عادلانه، تحقیق درباره خبرهاى رسیده از افراد مشکوک و تعیین ملاک برترى که در یک جامعه ایمانى لازم است، در این سوره آمده است.
4- در این سوره، جامعه ایمانى که در آن درجات مسلمین از مؤمنین مشخّص و ملاک ارزشها، تقوى و آن چه محبوب است، ایمان و آن چه مورد تنفّر است، کفر و فسق و گناه بیان شده ومحور جامعه را قسط و عدل مى‏داند.
5 - جامعه ایمانى در این سوره، وام‏دار خدا وعاشق پیامبرصلى الله علیه وآله است که واسطه هدایت او شده و هرگز ایمان خود را منتّى بر خدا و رسول صلى الله علیه وآله نمى‏داند.
6- در جامعه ایمانى این سوره، مردم باید تابع پیامبر باشند و هرگز توقّع تبعیّت پیامبر از مردم را نداشته باشند.


 




طیبه جعفری ::: پنج شنبه 86/4/14::: ساعت 4:48 عصر

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 21


بازدید دیروز: 1


کل بازدید :8349
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
>>لینک دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<